BÉRANYÁM, ÉN EGY BÚCSÚBAN REKEDTEM

(Racine Berenikéje)
-értelem- és érzelemdzsumbuj –
Amikor Vespasianus tragikus hirtelenséggel meghal, Titusnak kell az apja helyébe lépnie, hogy átvegye Róma irányítását. Berenice évek óta Titus szerelme, királynő a Közel-Keletről. Most, a beiktatásával, a fiúnak el kell vennie valakit feleségül, az idegen nőt azonban Róma tudvalévően nem nézné jó szemmel a császárnői székben. Döntése a teljes közigazgatást veszélyeztetné.
Antiochus, Titus katonatársa és egyetlen igazi barátja, szerelmes Berenicébe, ám évek óta hallgat róla, jóbarátként és társalkodóként van jelen a lány mellett. Eped. Most, hogy Berenice a házasság kapujában van, nem képes tovább türtőztetni magát: mielőtt távozik (az esküvőn már nem szeretne jelen lenni) megtöri némasági fogadalmát.
Berenice nem érti: mi történt a férfiakkal körülötte? Mi ez a mélabú? Vagy csöndben vannak, vagy túl hosszan beszélnek, elrohannak, rárontanak, búcsúzkodnak és nem mennek el soha, ígérnek, de nem lehet érteni, hogy mit. Bujkálnak előle. Az esküvője napján mindenki egyedül hagyja. Hiszen mi más lenne ez, mint az esküvője napja?
Egy teljes nemzet várja, hogy Titus bejelentse, elveszi-e Berenicét. Ma van a napja, a gyászhét letelt. Titus azonban nem úgy viselkedik, ahogy szerelme és barátja várná. Vajon melyik a nehezebb: egy birodalom ólomsúlyát vállalni, vagy a csajod haragját vállalni, amikor rádöbben, hogy milyen is vagy valójában?
És: van-e választás?
Ó, apa, apa!
 
Az előadás a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház TÁP termében lesz látható.
Befogadóképesség max 30fő.
Becsületkassza lesz a helyszínen.

Játszák:
Pereznyák Nikolett
Ódor Gergő
Sebestyén Jakab
Szacsvai István
Rendezte:
Fekete Ádám


A Freeszfe Színházcsináló osztályának vizsgaelőadása.

AKTUÁLIS ELŐADÁSOK:

Jelenleg nincs kitűzve előadás.