JEGYINFORMÁCIÓK:

A programok jeggyel látogathatók. A beszélgetések jegyára 500 Ft, a filmvetítések 2000 Ft, a színházi előadások 2000-3000 Ft.

Minden jegyre van 20% kedvezményünk, melyre diákok, nyugdíjasok és pedagógusok jogosultak. Ezt a kedvezményt csak a Marczibányi Téri Művelődési Központ pénztárában tudják érvényesíteni, online vásárláskor nem, ugyanis megfelelő igazolvány felmutatósa szükséges hozzá.

Minden programra vásárolható ún. támogatói jegy, melynek az ára 5000 Ft. Az online vásárláskor is érvényesíthető, a “Teljes ár” helyett a “Támogató jegy”rátát kell kiválasztani. Ezzel a Freeszfe Egyesületet támogatja.

BESZÉLGETÉSEK

MARCZIBÁNYI TÉRI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT, CSUPOR TEREM

17.00 HOGYAN TOVÁBB FREESZFÉS PÁLYAKEZDŐK?

Volt egy modellváltás, volt egy egyetemfoglalás, volt egy ugrás az ismeretlenbe, most pedig lesz egy diploma. És hogyan tovább? Hátrány-e freeszfésnek lenni vagy épp előny? Feldolgozták-e már a hallgatóink a traumát, illetve trauma volt-e egyáltalán az egyetemfoglalás? Mit érez az, aki az SZFE-n maradt és miért maradt ott? Neki milyen bélyegekkel kell megküzdenie?

Vendégek: Fodor Orsolya bábrendező szakos Freeszfe hallgató, Aradi Fanni drámainstruktor szakos SZFE hallgató, Gardenő Klaudia bábrendező szakos Freeszfe hallgató, Muzslai Francisco televíziós műsorkészítő Freeszfe hallgató.

Moderátor: Siflis Anna bábrendező szakos Freeszfe hallgató

19.00 A HITEM AZ ENYÉM

Ki és miben hisz? Ki szólhat ebbe bele? Van-e jogom abban hinni, amiben szeretnék, és érnek-e emiatt rosszalló tekintetek, hátrányos megkülönböztetések? Van-e jelenleg vallási megkülönböztetés a 21. század Magyarországán? Mennyiben vallás az ezotéria?

Vendégek: Bozó Andrea színész, Peller Mariann műsorvezető, Nagy Sándor színész, Iványi Gábor lelkész
Moderátor: Hegyi Vivien, televízió szakos Freeszfe hallgató

JEGYÁR: 500 Ft / FÉRŐHELY: 20 fő

FREE EGYETEM - RIHAY-KOVÁCS ZITA ELŐADÁSA: A Metoo mozgalomtól a biztonságos munkahelyekig

MARCZIBÁNYI TÉRI SZABADIDŐKÖZPONT, CSUPOR TEREM
21.00
 
A Free Egyetem egy olyan program sorozat, ahol oktatóink olyan nyilvános egyetemi előadásokat tartanak, ahol egy kis időre bárki freeszfe-hallgatónak érezheti magát.

JEGYÁR: 500 Ft / FÉRŐHELY: 30 fő

Dr. Rihay-Kovács Zita jogász, a Független Előadóművészeti Szövetség ügyvezetője, a Biztonságos terek program egyik kidolgozója. A FESZ 2018. október 14-én indította el a biztonsagosterek.hu honlapot, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson a szexuális zaklatás és más hatalommal való visszaélés áldozatai számára, hogy ne a nyilvánosság bevonása legyen az egyetlen eszköz, amellyel elérhetik, hogy meghallják a hangjukat.

AZ ITT ÉLŐ LELKEK NAGY RÉSZE

(rendező: Igor Buharov, Iván Buharov, játékfilm, 92 perc, 2015.)

MARCZIBÁNYI TÉRI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT, SZÍNHÁZTEREM

18.00 filmvetítés

 

Gróf Batthyány Ervin, az anarchizmus tanainak hirdetője, 100 évvel halála után újra feltűnik, hogy még egyszer megkísérelje, elméletei gyakorlati kivitelezését. Felismeri, hogy a világ nem olyan irányba változott, ahogy elképzelte, szinte semmi nem valósult meg az uralomnélküliség utópiájából. Újra reformiskolát alapít, szellemi partnereket toboroz, és elkezdik egy új generáció felnevelését, akik az erőszakra épülő uralmi rendszer helyett, a szolidaritás és az önkéntes összeműködés elvei szerint gondolkodnak. A szabadság és egyenlőség eszménye azonban, csakúgy mint 100 éve, félelmet ébreszt a hatalom korifeusaiban. A gróf és barátai ténykedése, a biztató kezdetet követően, egyre több akadályba ütközik.

 

DYBBUK – kabbalista játék

MARCZIBÁNYI TÉRI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT, BELSŐ UDVAR

21.00

(HOSSZA KB. 60 PERC)

JEGYÁR: 3000 Ft / FÉRŐHELY: 200 fő

An-Ski azonos című drámája nyomán írja és rendezi – Szauer Lilla

CHANÁN / NISZÁN: Krasznai Vilmos
LEA / A DYBBUK : Kovács Dorottya
AN-SKI: Liber Ágoston
SZENDER:  Szabó Zola  
RABBI ASZRIEL: Szabó Tamás Bendegúz

Zene – Fekete Ádám, Szauer Lilla

További alkotók – Bús Benedek Álmos, Gaál Anna

Vendégszövegek: Tandori Dezső, Fekete Ádám, E.E. Cummings, Martin Buber

Osztályvezető tanár – Kárpáti Péter, Fekete Ádám

Megkértek egy rabbit, akinek a nagyapja még a Baal-Sém Tov tanítványa volt, hogy meséljen el egy történetet.

„A nagyapám béna volt. Egyszer elkezdett a tanítójáról beszélni. És akkor elmondta, hogyan szokott a szent Baal Sém ima közben szökellni és táncolni. A nagyapám ott állt és beszélt, és a történet annyira magával ragadta, hogy egyszer csak magának is szökdécselnie és táncolnia kellett.”