JEGYINFORMÁCIÓK:

A programok jeggyel látogathatók. A beszélgetések jegyára 500 Ft, a filmvetítések 2000 Ft, a színházi előadások 2000-3000 Ft.

Minden jegyre van 20% kedvezményünk, melyre diákok, nyugdíjasok és pedagógusok jogosultak. Ezt a kedvezményt csak a Marczibányi Téri Művelődési Központ pénztárában tudják érvényesíteni, online vásárláskor nem, ugyanis megfelelő igazolvány felmutatósa szükséges hozzá.

Minden programra vásárolható ún. támogatói jegy, melynek az ára 5000 Ft. Az online vásárláskor is érvényesíthető, a “Teljes ár” helyett a “Támogató jegy”rátát kell kiválasztani. Ezzel a Freeszfe Egyesületet támogatja.

NYÍLT NAP - INGYENES PROGRAM!

CEU, NÁDOR UTCA 15.

15 órától

Május 14-én nyílt napot tartunk, ahol feltehetik kérdéseiket, ismerkedhetnek a képzésekkel. Vátjuk azokat, akik szeretnének jelentkezni, azokat, akik érdeklődnek csak, de azokat is, akiket az egyes programok érdekelnek.
 

 

Második alkalommal indítjuk el új képzéseinket. Tavaly öt osztály 51 hallgatóval kezdte meg tanulmányait a Freeszfén. A képzéseink célja, hogy az intézményesített kereteken kívül kezdő lökést és szakmai muníciót adjunk olyan fiataloknak és felnőtteknek, akik nem klasszikus, egyetemi keretek között, hanem szabadabb formában akarnak elmélyülni a művészeti területeken. Oktatóink mind évek óta fontos munkát végeznek saját szakmájukban. Nagy hangsúlyt fektetünk a különböző területek közötti átjárásra is. A Freeszfe egy friss, működő közösség, aktívan reflektálunk a társadalmi kérdésekre. Ebbe a közösségbe hívunk most másokat is, csatlakozzatok hozzánk!

 

A program:
10.00-12.00 – Kötetlen beszélgetés, valamint igény esetén móka és kacagás, a Színház és performansz osztály jelenlegi hallgatóival és oktatóival, avagy kérdezz bátran. (Színház és performansz képzés)
 
12.00-13.00 – A tévétől az újmédiáig – Román Zsuzsa előadása (Újmédia képzés)
 
13.30-15.30 – A közösségi média története – illetve hogyan csináljunk jó Facebook oldalt? – Veszprémi Judit előadása (Művészeti kommunikáció)
 
13.30-15.30 – SZEMÉLYES SZÍNHÁZ – interaktív nyílt óra
Hogyan lehet alkotó módon továbbgondolni egy színházi előadást fiatalokkal? A nyílt órán az érdeklődők ízelítőt kapnak abból, hogy milyen játékok és kreatív gyakorlatok várnak rájuk ezen a képzésen, valamint találkozhatnánk pár emberrel az első osztályból, akik a képzésen szerzett saját élményeikről mesélnek majd, és arról, hogy az ott tanultakat hol és hogyan tudják munkájuk során hasznosítani.
A nyílt órát vezeti a képzés három oktatója: Gyombolai Gábor színész-drámatanár, Perényi Balázs rendező, drámatanár, Róbert Júlia író-dramaturg, valamint korábbi hallgatók: Fazekas Anna Dorottya pszichológus, színész-drámatanár, Villant Bálint drámainstruktor, Weigert Andrea középiskolai tanár
 
16.00-18.00 – KÖZÖSSÉG-SZÍNHÁZ-TANULÁS
Játék és közös gondolkodás a kurzus leendő tanáraival. A játék célja, hogy az érdeklődők aktív közösségi élményen keresztül tapasztalják meg, mire számíthatnak, ha a közösségi színházról szeretnének tanulni.
 
14.30 – 15.30 Nyílt énekóra Berecz Beával
 
16.00 – 17.00 Nyílt beszédóra Hernádi Krisztinával
Szabad megszólalás
Hallasd a hangod! Énekelj – beszélj velünk! Tapasztald meg milyen lehetőségek rejlenek a hangodban!
 
12.00 – 18.00 Best of Freeszfe – egész nap vetítés a Freeszfe filmjeiből (a program kb. 3 óra, lehet ki-és becsatlakozni. A filmek 3 óra után újra elkezdődnek)
 
Helyszín: CEU, V. kerület, Nádor utca 15.
A program ingyenes, regisztrálni az alábbi linken lehet:
https://forms.gle/nMnSfj3cW9VcCd558
 

TORKOLAT

KIRÁLY GYÓGYFÜRDŐ ( 1027 Budapest, Fő u. 84.)

18.00 és 20.00

(HOSSZA KB. 90 PERC)

JEGYÁR: 3000 Ft / FÉRŐHELY: 50 fő

kórusszínház születés-történetekre

“Most 38 éves vagyok. Még a covid előtt elmentem egy pszichológushoz. Mondtam neki, hogy nem tudom, szeretnék-e gyereket. De ha lehetne egy kívánságom, azt kérném, hogy legyek már túl ezen a kérdésen.”

“A kislányom tegnap azt kérdezte, hogy a néni, aki megszülte, akinek nem jut eszébe a neve, az volt-e az anyukája. Azt válaszoltam, hogy igen, amikor megszült, ő volt az anyukád, aztán a nevelőanyukád lett az, most meg én. Kiszámolta, hogy neki eddig 3 anyukája volt. “

A gyerekvállalás kérdését övező traumatikus élethelyzetek, hétköznapi tragédiák verbalizálása zajlik, a terhesség és a szülés élményéről visszhangzó kórusok és dokumentarista interjúk érnek össze.

A gyerekvállalás dilemmája, valamint a terhesség mint küszöb-állapot dokumentarista mélyinterjúkból áll össze zenévé. Az interjúk fókuszában a saját, belső otthonosság megtalálása áll, a társadalmi elvárások közepette a spiritualitás megőrzéséért folytatott egyéni küzdelmek.

A nézők bejárják a Király Fürdő tereit, a gyerekvállalástól a saját anyaság, otthonosság megtalálásáig fizikailag is utat tesznek meg.  

Előadók: Asbóth Szaffi, Bakos Bettina, Botka Dóra, Borsos Luca, Jónás Vera, Elek Judit Sára, Ladik Katalin, Simkó Katalin, Sipos András, Sóthy Virág

Alkotók: 

Handpan zenész – Szirtes Adél

Zenei konzulens – Eörsi Sarolta 

Jelmeztervező – Csiszér Csilla Viola 

Dramaturg – Holczer Sára

Rendező – Al-Farman Petra

Osztályvezető tanárok: Kárpáti Péter, Fekete Ádám

Az előadásra a helyszínen tudnak jegyet vásárolni, regisztrációval biztosíthatja előre a helyét.
Jegyár: 3000 Ft
Diákoknak és nyugdíjasoknak 20% kedvezményt biztosítunk
Regisztráció a 18:00-kor kezdődő előadásra:
https://forms.gle/8d31RtyjJNrWAbUB7
Regisztráció a 20:00-kor kezdődő előadásra:
https://forms.gle/PVk1JrtuZSxDieHHA