Freeszfe Egyesület

Kik vagyunk mi?

A Freeszfe Egyesület célja, egy olyan autonóm alkotóműhely létrehozása, amely méltó a Színház-és Filmművészeti Egyetem 155 éves hagyományaihoz. Azért hoztuk létre ezt a közösséget, hogy teret és lehetőségeket biztosítsunk azoknak, akik nem tűrik tovább a párbeszéd hiányát, a művészeti szabadság eltiprását! Egyesületünkben az SZFE volt és jelenlegi tanulói, oktatói, dolgozói munkálkodnak közösen, a szabad alkotás jegyében.

Az Egyesület fő célja egy szabad alkotóhely megteremtése, ahol az SZFE 155 éves hagyományaihoz hű színdarabok, filmek, novellák, látványtervek és egyéb művészeti alkotások születhetnek. 
Oktatási tevékenységünket az Emergency Exit program keretein belül végezzük, amelyben külföldi egyetemek elismerik a Freeszfe Egyesületben zajló oktatást, ezáltal diplomát és menekülőutat azoknak a hallgatóknak és oktatóknak, akik az intézmény modellváltása és annak körülményei miatt nem látják biztosítottnak a tanszabadság és az autonóm alkotómunka feltételeit az SZFE-n. Emellett az Egyesület számos új képzést is indított 2021. őszén.

MI A FREESZFE JÖVŐJE?

A Freeszfe Egyesület célja, egy olyan autonóm alkotóműhely létrehozása, amely méltó a Színház-és Filmművészeti Egyetem 155 éves hagyományaihoz.
Azért hoztuk létre ezt a közösséget, hogy teret és lehetőségeket biztosítsunk azoknak, akik nem tűrik tovább a párbeszéd hiányát, a művészeti szabadság eltiprását! Egyesületünkben az SZFE volt és jelenlegi tanulói, oktatói, dolgozói munkálkodnak közösen, a szabad alkotás jegyében.

Miben tudsz nekünk segíteni?

Ahhoz, hogy céljaink megvalósuljanak rengeteg segítségre van szükségünk. A közösség tagjai egyelőre mindenféle ellenjuttatás nélkül végzik az Egyesület fennmaradásához szükséges munkát: oktatnak, adminisztrálnak, terveznek, szerveznek. Ezért, ha módodban áll, támogass minket, vagy lépj kapcsolatba velünk.