MŰVÉSZETI KOMMUNIKÁCIÓ

OSZTÁLYVEZETŐ: Veszprémi Judit

OKTATÓK: Báron György, Bérczes Anna, Csáki Judit, Csuja Fanni, Gáspár Máté, Gordon Eszter, Hutlassa Tamás, Majtényi László, Román Zsuzsa, Spilák Klára, Szabó Edit, Szegvári Katalin, Rihay-Kovács Zita, Virányi Péter, Kirké marketingügynökség, Virányi Orsolya

Képzésünk a  színházi, a filmes és a civil szféra kommunikációs területeivel foglalkozik, melynek során gyakorlati szakemberek segítségével sajátíthatják el a kulturális kommunikáció alapjait. Mivel a képzés oktatói gyakorlati szakemberek, ezért a gyakorlati példákra, a munka során felmerülő hétköznapi problémák megoldására fektetjük a hangsúlyt. Az oktatókon kívül a hallgatók sok vendéggel is találkoznak, akik már a szakmában dolgozó szakemberek.

A KÉPZÉS RÉSZLETES LEÍRÁSA:

A egyéves képzés során olyan kommunikációs szakembereket képzünk, akik színházi és filmes területen tudnak elhelyezkedni, de a civil szférában is megtalálják a helyüket. Gyakorlati tantárgyak vannak, a hallgatók megtanulnak film- és színházi kritikát írni, fesztivált szervezni, összeállítani egy műsorfüzetet, de van beszédtechnika és önismereti óra is, ahol életszerű szituációkat képezünk le. Megtanulnak elemezni egy fotót, kiválasztani, hogy mi a jó fotó, és fotóspróbákon vesznek részt. Tanulnak filmforgalmazási alapismereteket, hogy hogyan épül fel egy forgatás, ki, mit csinál ott, ugyenezt ismertetjük a színházi és a televíziós területen is. De elmélkedünk jogi kérdésekről is, sajtóetikáról, élethelyzetekről, helyes magatartásról. Megtanulunk vitázni, kérdéseket feltenni. Fontos tematika a reklám, kialakulása, szerepe, a propaganda és a média szerepe, hogy meg tudjuk különböztetni a kommunikációs piac ezen szegmenseit. Fesztivált szervezünk, pályázatot írunk, megtervezünk egy teljes sajtó- és pr kampányt. Megtanulunk Facebook hirdetéseket beállítani, közösségi média tartalmakat előállítani. Beszélünk a zenés színházról és a bulvárról is, és fontos szegmens a crowdfunding (közösségi finanszírozás), ami manapság elengedhetetlen. Készítünk sajtólistát, sajtóközleményt, megtanuljuk kezelni többek közt a Canvát, a Google formst, az ingyenesen elérhető vágóprogramokat és a wordpresst is.

A gyakorlati tudnivalók mellett hangsúlyt fektetünk arra is, hogy olyan gondolkodást nyújtsunk a munka világához, ahol biztos tudásról rendelkeznek a hallgatók arról, hogy mit várhatnak a munkáltatóiktól és mik a kötelezettségeik.

Közös színház és mozilátogatás, fotóspróbákon való részvétel, a Freeszfe workshopjain való részvétel is része az oktatásnak. A kommunikációs osztály szervezi a Freeszfe Aukcióit, a Freeszemlét, és több gyakorlati munkafolyamatba is bevonódnak a hallgatók. Segítünk munkát találni, kapcsolatokat építeni.

A kommunikációs szakember hiányszakma. Minden hallgatónk az előző évfolyamból el tudott helyezkedni a munkaerőpiacon, több lehetőség közül is választhattak.

TANTÁRGYAK ÉS OKTATÓK

Veszprémi Judit – Sajtó és PR, Színházi ismeretek, Grafikai és egyéb webrogramok (Google forms, WordPress, Canva), közösségi oldalak tartalomgyártás

Román Zsuzsa – Bevezetés a televíziós gyártási és marketing ismeretekbe, televíziós szerkesztési ismeretek

Csuja Fanni – beszédtechnika

Szegvári Katalin – Személyiségfejlesztő kommunikációs tréning

Szabó Edit – Kommunikáció, ha a sajtó felől nézzük, PR kampányok, televíziós szerkesztés

Spilák Klára – FESZTI KÖRKÉP – avagy (hogyan) csináljuk a fesztivált?

Csáki Judit – Színházi előadáselemzés és kritikaírás

Szikszai – Bérczes Anna – Renezvényszervezés, nyomdai- és grafikai ismeretek, kiadványszerkesztés

Gordon Eszter – Vizuális látásmód, fotóelemzés

Gáspár Máté – Pályázatok: kényszerből mankó

Hutlassa Tamás – Filmgyártási ismeretek

Báron György – Írás-gyakorlatok, filmkritika

Majtényi László – Média-jog-moralitás

Virányi Orsolya – Bulvár és zenés színház

Kirké Kreatív Médiaügynökség – Közösségi marketing hirdetések, Google Ads

Dr. Virányi Péter – Reklámszociológia

Dr. Rihay-Kovács Zita – Biztonságos terek, Meetoo és hatalommal való visszaélés, munkajog és szakszervezeti jog

KIKET VÁRUNK?

Akiket érdekel, hogyan lehet (ki)alakítani egy művészeti intézmény brandjét, hogy működik a média, a kommunikáció, és akik szeretnének gyakorlati ismereteket szerezni ehhez a munkához. Akik szeretnének színházban,  filmekben vagy civil szervezeteknél sajtósként, kommunikációsként dolgozni.

KIK NE JELENTKEZZENEK?

Akik ezen képzésen keresztül szeretnék megvalósítani színházcsinálói, filmkészítői álmaikat. A képzés nem művészképzés!

Akik nem tudnak részt venni az oktatási napokon, nem tudnak rendszeresen házi feladatokat megírni. A gyakorlati képzésnek fontos eleme, hogy írni kell otthon, kreatív anyagokat összeállítani, tehát házi feladatok vannak.

KÉPZÉS INDULÁSA: 2022. szeptember 10.

KÉPZÉS VÉGE: 2023. június 10.

SZEMESZTEREK SZÁMA: 2

ÖSSZÓRASZÁM: 420 óra

HETI ÓRASZÁM: 10-14

OKTATÁSI NAPOK: minden szombat 9.00-től 17.30-ig, havonta egy pénteken 18.00-tól 21.00 óráig

HALLGATÓK SZÁMA: min. 8 – max. 13 fő

TANDÍJ: szemeszterenként bruttó 240.000 Ft  (tehát a teljes képzés ára 480.000 Ft)

KÉPZÉS HELYSZÍNE: CEU, Nádor u. 15., V. kerület

HOGYAN TUDSZ JELENTKEZNI?

A jelentkezéshez szükséges:

  • Kitöltött jelentkezési lap
  • Önéletrajz
  • Részvétel a felvételi eljárásban   

Jelentkezési határidő: 2022. június 5. vasárnap, éjfél

Amennyiben marad hely, pótfelvételit hirdetünk, melynek jelentkezési határideje 2022. július 30.

A FELVÉTELIRŐL:

A felvételi időpontja: 2022. június 18. szombat

Fordulók száma: 1

Helyszín: CEU, V. kerület, Nádor u. 15.

A felvételi egy beszélgetés lesz. Minden jelentkező e-mailben értesítést kap. Kérjük, hogy jó e-mailcímet adjanak meg a jelentkezésnél, és figyeljék is azt!

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A FREESZFE KÉPZÉSEIRŐL:

Képzéseink a felnőttképzési törvény hatálya alatt valósulnak meg. A Freeszfe Egyesület felnőttképzési száma: B/2021/001498

A képzés elvégzése után a hallgatók Tanúsítványt kapnak. Nem diplomás képzés!

A képzés idejére kollégiumot tudunk biztosítani.

A tandíjat vagy félévente tudják befizetni, vagy havi részletekben. Részletfizetésre más konstrukciókban is van lehetőség.