SZÍNHÁZI ALL-ROUND ASSZISZTENS

allround_header
bttn_allround_ngy
Az oktatás célja olyan szakemberek képzése, akik a színházi munkafolyamatok pontos ismeretének elsajátításával képesek lesznek színházi előadások létrejöttekor a próbafolyamat munkamenetét átlátni, megszervezni, a rendező vagy produkciós vezető melletti munkatársként egyéb, szakmaspecifikus feladatokat (ügyelő, súgó, kellékes) is ellátni, és ha szükséges, előadások hátterét, zökkenőmentes lefolyását biztosítani kőszínházakban és független társulatoknál egyaránt.

OSZTÁLYVEZETŐ

Tóth Péter

OKTATÓK

Ari Zsófia, Csató Kata, Bérczes Anna, Bíró Bence, Fiáth Titanilla, Héricz Anna, Garai Judit, Karsai György, Oláh Attila, Radák Juca, Skrabán Judit, Tóth Péter, Zöldy Z. Gergely

Tartalom

A Képzésről

Ez a kurzus lehetőséget biztosít arra, hogy a jelentkező betekintést nyerhessen alapszintű drámatörténetbe, művészettörténetbe, dramaturgiai ismeretekbe és rendezéselméletbe. Valamint pontosabb képet kaphasson a háttérszakmák különbségeiről: mi a konkrét és gyakorlati feladata az ügyelőnek, a kellékesnek, a súgónak és a rendezőasszisztensnek. A színház technikai és szcenikai ismereteit is elsajátíthatja, aminek köszönhetően sokkal biztonságosabban és körültekintőbben fog mozogni a próbákon, valamint hatékonyabb segítséget tud nyújtani a rendezőnek bármelyik háttérszakmában is helyezkedik el a jövőben. A kommunikáció, a rétorika és a pszichológiai alapismeretek elsajátításával akár egy sajtótájékoztató megszervezését, valamint egy reklámanyag összeállítását is elvállalhatja a készülő produkciónál. Mindezen órák mellett olyan alapvető tudást is magáévá tehet a kurzuson részt vevő, ami segít eligazodni a munkaügyekben, egy szakmai pályázat megírásánál, de akár a produkciós teendőkkel kapcsolatban is. Ezen a kurzuson nem csak elméleti órákkal, hanem magas óraszámú gyakorlattal is találkozhat a jelentkező. A képzés első felében egy kőszínházi asszisztens melletti hospitálás útján szerezheti meg azokat a tapasztalatokat, amelyeket a második félévben már önállóan, egy független színházi munkában hasznosíthat.

Kiket várunk?

Olyan kreatív és munkabíró embereket, akik kifejezetten a színházi háttérszakmák valamelyikében szeretnének elhelyezkedni akár kő-, akár független színháznál.

KIK NE JELENTKEZZENEK?

Akik alkotó- vagy előadóművészi önmegvalósításra vágynak, akik nem tudnak csapatban gondolkodni és dolgozni.

A KÉPZÉS INDULÁSA

  1. szeptember

A KÉPZÉS VÉGE

2022. június

Oktatási Napok

hétfőtől szombatig minden nap 14.30-17.30

Szemeszterek Száma

2

HETI ÓRASZÁM

24

ÖSSZÓRASZÁM

624

HALLGATÓK SZÁMA

12

Helyszín

Budapest, V. kerület

Tandíj

  • egy évre 440.000 Ft (szemeszterenként 220.000 Ft) Bruttó ár, az ÁFÁ-t már tartalmazza.
  • A Freeszfe Egyesület hivatalos felnőttképzési intézmény. Nyilvántartásba vételi szám: 13-02-0007949, B/2021/001498
  • 2021. május 31-től már igényelhető diákhitel a felnőttképzési intézményekben is. Bővebb információ: Tudnivalók felnőttképzőknek – Diákhitel (diakhitel.hu)

A FELVÉTELIVEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

Jelentkezési határidő: 2021. július 30.

A felvételi háromfordulós (várhatóan augusztus 23-26. között):

  • műveltségi teszt (1. nap)
  • gyakorlati feladatok megoldása csoportokban (2. nap)
  • felvételi beszélgetés a teszt és a gyakorlati feladatok alapján (3. nap)

Felvételi, jelentkezés:

  • önéletrajz és motivációs levél csatolása a jelentkezéshez

 

A Freeszfe Egyesület nem akkreditált oktatási intézmény, a képzések végén tanúsítványt adunk!

Ha kérdése van a képzéssel kapcsolatban írjon az oktatas@freeszfe.hu emailcímre!

nap a jelentkezési határidő lezártáig

JELENTKEZEM

Az alábbi GoogleForm kitöltésével jelentkezhet képzésünkre
JELENTKEZEM