Freeszfe Egyesület

„MINDEN KEZDET MERÉSZ”

Kik vagyunk mi?

A Freeszfe Egyesület célja, egy olyan autonóm alkotóműhely létrehozása, amely méltó a Színház-és Filmművészeti Egyetem 155 éves hagyományaihoz.
Azért hoztuk létre ezt a közösséget, hogy teret és lehetőségeket biztosítsunk azoknak, akik nem tűrik tovább a párbeszéd hiányát, a művészeti szabadság eltiprását! Egyesületünkben az SZFE volt és jelenlegi tanulói, oktatói, dolgozói munkálkodnak közösen, a szabad alkotás jegyében.

Mit hoztunk létre?

Az Egyesület fő célja egy szabad alkotóhely megteremtése, ahol az SZFE 155 éves hagyományaihoz hű színdarabok, filmek, novellák, látványtervek és egyéb művészeti alkotások születhetnek. Ezeket természetesen, amint a járványhelyzet engedi a nagyközönség számára is bemutatjuk, ezzel olyan közösségi teret teremtve, ahol mindenki megtapasztalhatja milyen a szabad alkotóművészet. Oktatási tevékenységet az Emergency Exit program keretein belül végzünk. A program egy olyan európai szintű együttműködés, amelyben külföldi egyetemek elismerik a Freeszfe Egyesületben zajló oktatást, ezáltal biztosítva menekülőutat azoknak a hallgatóknak és oktatóknak, akik az intézmény modellváltása és annak körülményei miatt nem látják biztosítottnak a tanszabadság és az autonóm alkotómunka feltételeit az SZFE-n. Mindemellett jövő ősztől új képzéseket hirdetünk.

Hogyan néz ki a Freeszfe Egyesület jövője?

Az Egyesület a már meglévő hallgatók oktatása mellett számos hosszútávú tervvel rendelkezik.
Már ősztől szeretnénk új és új tanulókat és oktatókat soraink között tudni, ezért különböző képzések elindítását hirdettük meg.
Ezen kívül otthont szeretnénk találni, és azt tevékenységünkhöz illően berendezni. Egy olyan közösségi alkotóműhelyt képzelünk el, ahol nemcsak tanulni tudunk, hanem bemutatni mindazt, amire büszkék vagyunk. Ezt pedig természetesen a minket támogató közösség minél intenzívebb bevonásával tervezzük.

Miben tudsz nekünk segíteni?

Ahhoz, hogy céljaink megvalósuljanak rengeteg segítségre van szükségünk. A közösség tagjai egyelőre mindenféle ellenjuttatás nélkül végzik az Egyesület fennmaradásához szükséges munkát: oktatnak, adminisztrálnak, terveznek, szerveznek. Ezért, ha módodban áll, támogass minket, vagy lépj kapcsolatba velünk.

SEGÍTS NEKÜNK BEINDÍTANI AZ EGYESÜLET MŰKÖDÉSÉT!

Freeszfe Egyesület bankszámlaszáma:

Magnet Bank
16200106-11672087

IBAN SZÁM
HU37 1620 0106 1167 2087 0000 0000

SWIFT/BIC:
HBWEHUHB