AZ ARAB ÉJSZAKA

Füge Produkció – SzínMűhely Produkció – Freeszfe Egyesület

 

– hangszínházi előadás –

Öt ember álmodik a lakótelepen, a sivatagban, Isztambulban, Kinsh el Sar városában, egy konyakos üvegben. Öt ember párhuzamos monológja fonódik egymásba, és csak pillanatokra találkoznak, mielőtt elsodródnának. A víz végig dalként zubog, a szövegbeli ismétlések, csendek és összecsengések pedig az elfojtás, a félelem, a magány, a vágyak, a szélsőségek, és az érzékiség szimfóniájává nőnek. Roland Schimmelpfennig, a kortárs német drámairodalom egyik legfontosabb írójának Az arab éjszaka című drámájából olyan kísérleti, zenés színházi előadást hozunk létre, amelyben a szöveg és a hangok közösen alkotnak egyedülálló akusztikai élményt.

Franziska: Berkó Boglárka e.h.
Karpati: Imre Krisztián
Lomeier: Juhász Bence e.h.
Kalil: Kerek Dávid eh.
Fatima: Szász Gabriella e.h.

Szerző: Roland Schimmelpfennig
Asszisztens: Balla Anett
Látvány: Sziládi Szabolcs
Hang: Horváth Ábel
Dramaturg, fordító: Gaál Anna e.h.
Rendező: Nyári Ádám e.h.

Az előadás a VI. TITÁNium pályázat keretében valósult meg a Füge Produkció, a SzínMűhely Produkció és a Freeszfe Egyesület támogatásával.

Támogatók: Füge Produkció, Goethe Intézet, Freeszfe Egyesület, SzínMűhely Alapítvány, VI. TITÁNium pályázat, Jurányi Ház. Külön köszönet Máté Gábornak.

 Az előadás a szerző képviseletében eljáró S. Fischer Verlag és a Mayer-Szilágyi Színházi Ügynökség engedélyével jött létre.

AKTUÁLIS ELŐADÁSOK:

március 18. hétfő, 20 óra