BAGOSSY BÁLINT, RÉDER FERENC: IRTÁS

Figyelem! Az előadásban stroboszkóp, füst, vaksötét és erős hanghatások jelennek meg, mely egyes nézőknek felkavaró lehet.

 

#erdő #fenyőerdő #irtás

Ez a mi Bécsünk a szó legvalódibb értelmében egy művészmalom, ténylegesen a világ legnagyobb művészmalma, amelyben évről évre porrá zúzzák, apróra őrlik a művészeteket és a művészeket egyaránt, mindegy, milyen az a művészet és milyen az a művész, a bécsi művészmalom totálisan felőröli. Ami a kuriózum, hogy az emberek teljességgel szabad akaratukból ugranak bele ebbe a művészmalomba, amely azután totálisan felőröli őket, bizonyos körülmények között élethossziglan mással sem foglalkoznak, hihetetlen vehemenciával küzdenek, hogy végre beleugorhassanak ebbe a művészmalomba, formálisan ölik egymást, ki ugorjon előbb ebbe a művészmalomba, amely azután totálisan felőröli őket.

Az adaptáció alapjául szolgáló könyvnek, Thomas Bernhard azonos című regényének alcíme Indulatmű. Ehhez az előadás is hű marad, indulatszínházi kísérletként.

Az alkotók pályakezdők, akik élethossziglan mással sem foglalkoztak, hihetetlen vehemenciával küldöttek azért, hogy beleugorhassanak a művészmalomba. Jelenlétük pillanatkép zuhanásukról a hengerszék felé.

Szereplők: Babinchak Atanáz, Zsótér Sándor, Gálhidy Gizella, Jakab Balázs, Regős Simon, Pigler Emília, Tarjányi Liza
 
Látványtervező: Radetzky Anna 
Díszlettervező: Cserháti Dániel, Holecz Gál
Dramaturg: Réder Ferenc
Rendezőasszisztens: Zsengellér Nóra
Produkciós asszisztencia: Mayer Dániel, Molnár Fanni
Rendező: Bagossy Bálint 
 
A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.
 
Támogatók: Budapest Főváros Önkormánzata, Freeszfe Egyesület, Staféta program, Osztrák Kulturális Fórum

AKTUÁLIS IDŐPONTOK:

május 4., 15 óra

május 5., 19 óra

4200 Ft
3200 Ft – diák, pedagógus, nyugdíjas
Trafó bérlet érvényes