FODOR ORSOLYA: JOHANNA

johanna foto
látomás-lecture
Azt mondod, hogy szent vagyok
De nem vagyok
Hangokat hallok
De ez nem én vagyok
Nem vagyok Jeanne d’Arc*

*Jeanne d’Arc a mártírok, harcosok, vallásosságuk miatt kigúnyolt emberek védőszentje, akit a katolikus egyház máglyahalálra ítélt. Akit a katolikus egyház szentté avatott. Az emberek a halála után elkövetkező századokban szinte mindennek megpróbálták beállítani: démoni fanatikus, vallási titokzatosság, egy naiv, akivel tragikusan rosszul bánt a hatalom, a modern nacionalizmus megalkotója és ikonja, imádott hős, szent.

Szeretnék tulajdonságaimmal rád hasonlítani. Mit tegyek, hogy szent legyek? Vágjam rövidre a hajam? Öltözzek férfinak? Harcoljak mint te? A máglyahalál muszáj? Az nem elég ha teljes szívemből bánom minden bűnömet, mert azokkal a Jóistent megbántottam?
Performatív én-gondolkodás a valláskárosultágról.
 
Alkotó, előadó: Fodor Orsolya
Segítők: Juhász Maja, Kovács Luca
Hangtechnika: Frank Tamás
Videós utómunka: Tóth Csongor, Tóth Fruzsina
Mentorok: Hód Adrienn, Vadas Zsófia Tamara
Fotó: Cseke Tamás


Külön köszönet: Czirák Ádám, Hudi László, Somló Dávid, Sanna Bo, Zellei Boglárka, Jakus Csaba, Szűcs-Szabó Balázs, a Freeszfe Színház és performansz osztálya és vendégtanárai.

Támogatók: CEU, ProTest, Pneuma Szöv./Mókusok
 
Az előadás a limitált nézőszám miatt regisztrációköteles!
Regisztráció: fodorsi94projekt@gmail.com
 
Az előadás ebben a formában eredeti helyszínén utoljára látható 2024. április 7.
 
Helyszín: CEU Konferencia Központ, X. ker., Kerepesi út 87., Medence
Megközelíthetőség:
Az Örs vezér tértől (a 2-es Metró végállomása) a 276E, a 44 és a 45 jelzésű autóbuszokkal. Leszállni az épület előtt található Egyenes utcai lakótelep megállónál kell.
Autóval: Örs vezér tértől a Kerepesi úton haladva pár perc alatt elérhető a CEU Konferencia Központ. Az épület területén a parkolási díj: 1.000 Ft / nap. Az épület körül és a környező utcákban a parkolás ingyenes
 

AKTUÁLIS IDŐPONTOK:

április 7. vasárnap, 19.30 és 22 óra – UTOLSÓ ELŐADÁSOK