2023 FEBRUÁR

18. péntek – NEM A SZEMÉLY, HANEM A SZERKEZET

a Freeszfe közleménye néhány alapítványi kuratóriumi tag lemondásáról

13. hétfő –Prezentációs nappal zárult a VI. TITÁNium Színházi Projekt mentorprogramja a Jurányiban

A pályázat ezúttal meghívásos formában lett meghirdetve a Freeszfe Egyesület hallgatói számára. A mentorprogram során hallgatóink olyan témákba nyerhettek betekintést, mint a projektmenedzsment, a produkciós vezetés, a költségvetés, a mecenatúra, a szponzoráció, a produkciós asszisztencia, a műsorszerkesztés, a színészegyeztetés, a nemzetközi kapcsolatok kialakítása, a szerzői jogok, a szerződések, a tervelfogadás, valamint a marketing.
A négyhónapos mentorprogramot prezetációs nap követte, ahol a hallgatók bemutathatták a projektet, amin az elmúlt fél évben dolgoztak. Az eseményen több színház, produkciós szervezet és befogadóhely képviselője is részt vett, akik hamarosan hírt adnak arról, hogy melyik produkciók valósulhatnak meg a 2023/24-es évadban.
A mentorprogram nyertesei: Antal Bálint, Bagossy Júlia, Balázs-Piri Noémi – Lestyán Attila, Birta Márton, Csehi Rebeka, Farkas Dorottya, Juhász Maja – Zilahy Anna, Kozma Zsófi, Nyári Ádám, Pável Réka – Siflis Anna, Szacsvai István, Szántusz Noémi, Szauer Lilla
Hálásan köszönjük a Füge Produkciónak, partnerintézményeinek, valamint a meghívott mentoroknak!
január 30-február 1. GLOBAL GAME JAM
 
2023-ban, most először, a Freeszfe keretein belül a CEU-ban tartottuk meg a Global Game Jam videó- és társasjáték fejlesztő 48 órás workshopját, dzsmeboriját.
Az esemény célja, hogy lelkes alkotók spontán szerveződő csoportja vagy csoportjai, illetve szólóban alkotó kreatív alakjai, két nap alatt fejlesszenek egy játszható számítógépes játékot vagy analóg társasjátékot.
Az idei GGJ témája, amelyet az első nap hirdetnek meg a weboldalon, a “gyökerek – roots” szó volt.
Az általunk meghirdetett game jam-re főleg más egyetemekről érkeztek fiatalok. Emellett a korábbi SZFE játék-látványtervező osztály végzett hallgatói közül is jelen voltak. A helyszínen 4 csapat és egy fiatal szólóban dolgoztak, fejlesztették játékukat. A 48 óra letelte után bemutatták egymásnak a projekteket, és feltöltötték a megfelelő felületre az alkotásokat.
 
 

2023 JANUÁR