Négynapos programsorozatunkon a Freeszfe hallgatóinak színházi vizsgaelőadásai és vizsgafilmjei mellett vetítések, kerekasztal beszélgetések és koncertek várják a közönséget. A FREESZEMLE eseményei június 1-4. között, a CEU Nádor utcai épületében és a CEU Konferencia Központban láthatók.

A harmadik FREESZEMLE színházi kínálatát a műfaji sokszínűség jellemzi. Akad köztük színházi társasjáték (A nép ellensége), improvizációkon alapuló előadások (Én itt fogok ülni szerintem, Wishlist), fórum színház (A valóság főpróbája), térspecifikus improvizációs előadás (Willany Leó x FREESZEMLE) és Az Era Nova kamarazenekar közreműködésével létrehozott operaelőadás, az Echo, egy „performatív kísérlet szöveggel, képpel, zenével, testtel”, amely most látható először. A Tokio Sunrise Fesztivál vol.2. fesztivál a fesztiválban, ahol a Színház és performansz osztályunk vizsgaelőadásai láthatóak.

A Free Egyetemen idén Csányi Vilmos ad elő, A képzelet szerepe a kultúra kialakulásában címmel, de kerekasztal beszélgetések is színesíti a rendezvénysorozatot. Terítéken többek között a kapunyitási pánik Lil Frakkal,  a píszíség Lady Dömperrel és Ráskó Eszterrel, de beszélgetünk a független színházak helyzetéről, a pedagógusok státusztörvényéről és a kamaszok mentális problémáiról is.

Horace McCoy A lovakat lelövik, ugye? című regényének témáját idézi meg a június 3-ai, maratoni táncverseny, amelyre minden érdeklődőt, kihívásokat keresőt, színházi társulatot szívesen várnak a szervezők,. Bárki, bármikor becsatlakozhat, de a versenyben csak azok vesznek részt, akik végig táncolják a 12 órán át tartó programot, amelyet Grecsó Zoltán vezet. Az a páros, aki az elejétől a végéig, szabályokat betartva a táncparketten ropja, 100.000 Forintot vihet haza!

Filmekkel idén Xantus Jánosra és Ragályi Elemérre emlékezünk, és láthatóak hallgatóink vizsgafilmjei is, de oktatóink, többek között Enyedi Ildikó és Pálfi György egykori vizsgafilmjei is.

Várjuk Önöket, legyenek velünk! Mert a művészet szabad!

Fotó: Fórizs Dániel

NAPOK SZERINTI BONTÁS

FESZTIVÁL A FESZTIVÁLBAN

HELYSZÍNEK:

CEU – V. ker., Nádor utca 15.

CEU KONFERENCIA KÖZPONT – X. ker., Kerepesi út 87.

JEGYEK:

minden programnál feltümtettük a jegyárakat

online tudnak jegyeket vásárolni, vagy a helyszínen, az előadások előtt készpénzben vagy bankkártyval. Amire elfogynak előzetesen a jegyek, feltüntetjük a honlapon.

Online vásárlásnál 6 db bármilyen jegy vásárlása esetén 20%-os kedvezmény kapható.

A kedvezményekre jogosító diák- vagy pedagógusigazolványt a belépéskor kérjük felmutatni!